Therapiemogelijkheden

Podotherapie is heel divers en heeft hierdoor dan ook vele verschillende therapieën tot zijn beschikking. Voor elke patiënt word na een uitgebreid onderzoek dan ook een individuele therapie aangemeten. Enkele voorbeelden zijn:

 • Podotherapeutische zolen:


podozool
Een op maat vervaardigde zooltherapie om de voetstand te corrigeren. Hierdoor is het mogelijk om een betere drukverdeling onder de voet te creëren, waardoor de functie van de voeten verbeterd en pijnklachten verminderen en/of verdwijnen.
 

 • Siliconen Orthese
  Dit is een op maat gemaakt teenstukje bij teenafwijkingen. Hierdoor kunnen deze gecorrigeerd  worden en/of drukplekken ontlast worden in de schoen.

 

orthoplastie

 • Instumentele voetbehandeling.

De podotherapeut voert deze behandelingen uit als de verzorging van een pedicure niet meer   toereikend is. De behandeling betreft o.a. het verwijderen van overmatig eelt- en likdoornvorming, ingegroeide nagels en wratten. Hieronder valt overigens ook de wondverzorging bij patienten  met diabetes mellitus.

 

 • Orthonyxie (nagelbeugeltechniek)
  Een beugeltje van verchroomde draad wordt met precisie om de nagel geplaatst. Hiermee wordt de nagelvorm gecorrigeerd en wordt het ingroeien voorkomen.

 

a_608

 • VPT = voorlopige protectieve therapie
  Pijnlijke drukplekken of wondjes worden met vilt direct ontlast en beschermd